pexels makafood 8930399

Vybírejte pouze kvalitní maso od českých výrobců

Maso je poměrně důležitou součástí jídelníčku mnoha z nás. S ohledem na nutriční hodnotu se maso může velmi lišit. Avšak co je jednoznačné, je preference čerstvého masa v porovnání se zpracovanými výrobky, polotovary, uzeniny a konzervy. Díky rozmanité nutriční hodnotě v závislosti na typu masa je dobrá rozmanitost v jídelníčku a nekonzumovat jen jeden druh.


pexels evgeniy alekseyev 7333262

Pestrost při výběru masa se vám vyplatí

Méně tučné druhy masa jako je například kuřecí, krůtí nebo králičí je stejně důležité jako maso červené. Pod červeným masem si můžeme představit hovězí, skopové, vepřové, telecí nebo jehněčí. Červené maso má oproti drůbežímu masu vyšší obsah železa a vitamínu B12. Právě červené maso je doporučováno pro osoby, kteří trpí chudokrevností. Na druhou stranu má červené maso vyšší obsah tuku, avšak i tady záleží z jaké části dobytka maso pochází. Červené maso je také bohaté na obsah zinku, který je skvělý na udržení dobrého stavu pokožky, vlasů a nehtů. Ryby jsou bohatým zdrojem mnoha druhů nutričně potřebných složek. Jsou například plné bílkovin, zdraví prospěšných tuků, omega-3 mastných kyselin a vitamínů A a D. Mořské ryby jsou důležitým zdrojem jódu.

Kde nakoupit kvalitní čerstvé maso?

Čerstvé maso a uzeniny můžete nakoupit v řeznické prodejně ZEMAN maso-uzeniny. Jedná se prodejnu, která nabízí prodej masa a uzenin, lahůdky a dokonce i pečivo. Ve vybraných prodejnách si dokonce můžete zakoupit i zboží z teplého pultu. Maso a uzeniny můžete nakoupit ve více než 100 prodejnách v České republice a nadále se úspěšně otevírají další specializované prodejny. Nabízený sortiment pochází zejména z mateřské výroby v Příbrami, kde se nabízené produkty vyrábí dle ryze českých receptur. Pokud vám záleží na kvalitě toho co jíte, tak tady budete na správném místě.

Naposledy aktualizováno 30. 7. 2024

Redakce, 25. 7. 2024
Kategorie: Dodavatelé