Valná většina lidí má ve svém jídelníčku i maso. Často patří do našeho týdenního menu i čtyřikrát týdně. Je důležité proto vybírat maso pouze od spolehlivých výrobců. Původ, úprava i skladování masa je důležité pro jeho dostatečnou kvalitu i chuť. Tohle však ne každý dodavatel může zaručit, a například obchodní řetězce nabízejí maso často až pochybné kvality. Je dobré mít přehled o tom, jak by maso mělo správně vypadat, abychom se vyvarovali špatné koupi a případným zdravotním problémům.
Jak poznat, že je maso kvalitní?
Hlavním problémem u masa je dodatečně přidaná voda a velké množství soli, které je v mase nadbytečné. Mezi další nežádoucí látky v mase a uzeninách patří barviva, aromata nebo rostlinné bílkoviny. Při koupi masa se nebojte maso podrobit většímu zkoumání, abyste zvýšili své šance pro nákup produktu v odpovídající kvalitě. Na první pohled zkontrolujte barvu, případné vzduchové bubliny a povrch masa. V případě, že uvidíte na masu nechtěné kusy jako jsou například části chrupavky a kůže, tak se koupi výrobku raději vyhněte. Pravděpodobně se bude jednat o špatné zpracování výrobku. Důležitým faktorem je i samotná vůně a barva masa. V případě tmavých okrajů se jedná o starší maso, které nebylo uchováváno v adekvátních podmínkách. Zde je tedy také lepší variantou nakoupit maso a uzeniny od jiného dodavatele.
Pokud i vy hledáte spolehlivého dodavatele, kterému můžete věřit, tak neváhejte nakoupit výborné maso a uzeniny v řeznictví ZEMAN maso – uzeniny, a.s.. Každý den nakoupíte čerstvé maso, tradiční uzeniny a lahůdky přímo z jejich mateřské výroby v Příbrami. Ochutnejte kvalitní maso od českých výrobců. Jejich kvalitní maso poznáte na první sousto, díky vytříbené chuti. Kromě prodeje masa a uzenin je jejich sortiment doplněný od dlouhodobě prověřených výrobců.