2024 05 16 13 46 04 Window

Grilovací sezona již začala. Zpříjemněte si ji konzumací toho nejkvalitnějšího masa.

Redakce, 21. 11. 2024

Léto je nepopiratelně spojeno s grilováním. Co může být lepšího, než si v teplý letní večer ugrilovat výborný kus masa a všechno to ještě umocnit skvělou společností, s kterou si dáte něco dobrého k pití. Tyto zážitky, jak ze společenského hlediska, tak i gastronomického si uchováváme v paměti ještě dlouho a těšíme se na každý další podobný zážitek. Nezkazte si ho tedy nekvalitním masem a uzeninou. Vybírejte takové masné výrobky, u kterých víte, že správná tepelná úprava zajistí skvělou chuť i výborný zážitek z celého grilování.

pexels samerdaboul 2233729 1

Jak poznat kvalitní maso?

Poznat kvalitní maso je základ každého úspěšného nákupu. V první řadě by složení produktu nemělo obsahovat žádné přidané látky, jako je přebytečné množství soli, rostlinné bílkoviny, barviva a různá aromata. Dalším krokem by mělo být zkontrolování vizuální stránky masa. Správná textura i barva masa jsou dvě velmi důležité charakteristiky, podle kterých se kvalita masa dá také skvěle poznat. Například pokud je výrobek vakuově zabalený a vy zpozorujete vzduchové dutiny, může se jednat o začínající se kažení výrobku a jeho koupi se raději vyhněte. Důležitou proměnou je samozřejmě i výrobce masa, kdy každý výrobce by měl dbát na prvotřídní kvalitu všech masných výrobků. Ovšem ne vždy tomu tak ve skutečnosti je.

Výborným zpracovatelem masa a výrobcem tradiční uzeniny je Masokombinát Příbram. Po celý proces jatečného zpracování je dbáno na dodržování správného postupu u každého jednotlivého kroku, aby byla zajištěna nejvyšší možná kvalita nabízených výrobků. Kromě široké variace masa a uzenin nabízí různé druhy polotovarů, lahůdek, sádla a mnoho dalšího. Masokombinát má dlouhou historii, která lze datovat již od roku 1897. Prioritou Masokombinátu je nabídnout prvotřídní masové produkty na váš stůl.

Čtěte také: