Průmyslové odvlhčovače vzduchu zajistí optimální podmínky výroby a sníží náklady na energie

Společnost Munters je celosvětovou jedničkou v oblasti energeticky úsporných řešení pro úpravu vzduchu. Její odborní technici zajišťují pro zákazníky ve více než 30 zemích dokonalé prostředí za využití inovativních technologií již od roku 1955. Jádrem technologických řešení společnosti je vlhkost vzduchu, kterou je možné regulovat. Zařízení Munters, která zajišťují optimální tepelné a vlhkostní podmínky, najdou uplatnění v rozličných oborech, od farmacie přes potravinářství až po stavebnictví a další průmyslová odvětví. Řešení chlazení, zvlhčování vzduchu, vytápění či rekuperace energie navíc zlepšují hygienické podmínky a bezpečí zaměstnanců, zvyšují efektivitu výroby i kvalitu produktů.

Společnost poskytuje také odvlhčovací systémy vhodné pro širokou škálu aplikací a trhů. Vlhkost je ze vzduchu účinně odstraňována pomocí špičkových vysoušecích rotorových odvlhčovacích systémů, což umožňuje přesnou regulaci vlhkosti v průmyslových procesech na ideální úroveň. Zásadní je tato technologie především pro přísně regulovaný farmaceutický a potravinářský průmysl, dále je využívána při výrobě lithium-iontových baterií, při uchovávání a ochraně zařízení, materiálů, dokumentů nebo uměleckých děl.

Základem průmyslových odvlhčovačů je patentované vysoušecí kolo, v němž prochází vzduch drážkami materiálu a přichází do kontaktu s vysoušecím prostředkem. Přiváděný vzduch uvolňuje vlhkost do pohlcovače vlhkosti a kolo opouští suchý. Popularita této technologie stále roste, neboť se jedná o jednoduché, avšak velmi účinné řešení, které přináší nízké náklady na energii a chrání produkty před znehodnocením. Robustní konstrukce zařízení je zárukou vysoké odolnosti, dlouhé životnosti a konzistentního výkonu i v těch nejnáročnějších prostředích.

Munters ale není pouhým výrobcem a poskytovatelem inovativních řešení, je také ideálním servisním parterem pro své klienty. Na výrobky je poskytována dlouhá záruka, ale i po jejím konci jsou technologie profesionálně udržovány, případně modernizovány, čímž je zajištěna jejich maximální životnost.