Při výběru podlahy myslete na její zátěžovou třídu

Na první pohled nenápadná součást každé domácnosti, ale přesto zásadní prvek všech místností. Řeč je o podlaze. Dokud se nepustíme do stavby nebo rekonstrukce, většinou ani nad tím, po čem chodíme, nepřemýšlíme. Výběr vhodné podlahy je přitom zásadní, neboť ovlivňuje náš komfort v bytě, je základem celého interiéru, a především nás bude provázet desítky let.

Společnost Falionet plus působí na evropském trhu od roku 2010 a kromě prodeje a pokládky koberců a PVC podlah se před nedávnem rozhodla rozšířit portfolio svých služeb také o malování a lakování. Výběr ze stovek vzorů podlah probíhá nejčastěji na jejich internetových stránkách, firma má ale zároveň kamennou vzorkovnu v Praze.

Sortiment společnosti nabízí široký výběr PVC podlah jak do bytu, tak do objektů jako jsou nemocnice, veřejné budovy nebo sklady. Bytové podlahy poslouží každé domácnosti, stačí si jen vybrat vzor, nejoblíbenějším je samozřejmě imitace dřeva, ale je také vhodné zamyslet se nad třídou zátěže. Některé místnosti jsou využívanější, typicky kuchyně a chodba, a hodí se do nich vyšší zátěžová třída. Pro nemocnice, školky, úřady nebo dokonce sklady, kterými projdou denně desítky lidí, je samozřejmě třeba vybrat podlahu, která takový nápor vydrží.

Firma nabízí také širokou paletu koberců, a ač by se mohlo zdát, že jim už odzvonilo, například v kancelářích nebo hotelech jejich oblíbenost neklesá. Výběr vhodného koberce, aby vydržel nápor kolečkových židlí nebo kufrů, ale také aby splňoval požární normy, je docela věda. Kromě těchto zátěžových koberců nabízí podlahářská společnost také čistící zóny, jejichž účelem je zachytávání nečistot přinášených zvenku nebo také venkovní koberce, tzv. kobercové trávy. Ať už se rozhodnete pro obložení kobercem, PVC nebo stále oblíbenější vinylovou podlahou, s jejím výběrem, a především profesionální montáží a pokládkou vám pomůže zkušený podlahář.

Naposledy aktualizováno 8. 8. 2022

Oleksandra Lyalyk, 25. 7. 2022
Kategorie: Dodavatelé