419

Co vše vás čeká v těhotenské poradně

Dozvěděli jste se právě radostnou zprávu, že budete maminka? Pak jistě máte důvod slavit. Hned po oslavách je dobré si zjistit, co vše vás čeká a navštívit těhotenskou poradnu u svého gynekologa. Právě tato ordinace vám v následujících měsících bude oporou, bude kontrolovat, že i vy i miminko jste v pořádku a že vše probíhá, tak jak má. Těhotenská poradna je součástí každé gynekologické ordinace, je to čas, který má váš lékař nebo lékařka vyhrazený speciálně pro těhotné ženy.

pexels dominika roseclay 1145997

Pokud jste z Prahy a nemáte tam svého lékaře, neváhejte se obrátit na gynekologickou ordinaci Praha 1 MUDr. Martina Koleška. V těhotenství vás čeká opravdu mnoho vyšetření, abyste měli jistotu, že je vše v pořádku a jezdit za lékařem daleko je opravdu nepraktické. Intervaly návštěv ordinace se odvíjí od vašeho zdravotního stavu, rodinné anamnézy a nynějšího stavu gravidity. U nekomplikovaného těhotenství vás čekají prohlídky každých čtyři až šest týdnů, v posledním trimestru každé dva týdny a pokud lékař usoudí, že je to potřeba, tak i každý týden.

U vstupní prohlídky lékař v těhotenské poradně Praha potvrdí pomocí ultrazvuku těhotenství. Při každém vyšetření lékař provede měření vaší váhy, změří vám tlak a puls. Také se provádějí odběry krve, které jsou důležité pro zjištění hned několika parametrů. Zjišťuje se Rh-faktor, krevní obraz, hladina krevního cukru. Mimo to je důležité i vyšetření moči, tím se sleduje hladina bílkovina cukru v moči. Čekají vás také gynekologická vyšetření, cytologické stěry kontrolují stav děložního čípku a také se provádí vnitřní ultrazvukové vyšetření. Samozřejmě nechybí ani ultrazvukový screening plodu. Dále se jednotlivá vyšetření liší podle daného týdne, vše se u lékaře dozvíte a samozřejmě se neváhejte na cokoliv doptat. Vaše zdraví a zdraví miminka je pro lékaře skutečně důležité a udělá vše proto, aby vám během tohoto období pomohl.