ecg 1953179 1920

Široko daleko vyhlášený interní specialista

Interní ordinace je tzv. místem druhého kontaktu, tedy ordinací, kam vás pošle váš praktický lékař na základě vašeho zdravotního stavu. Interní ordinace se věnuje především chorobám vnitřních orgánů, ale řeší i celkově zdravotní stav člověka, nebo stavy, kdy máte více chorob zároveň. Základem interního vyšetření je důkladná diagnostika, aby lékař mohl zjistit, co s vámi je, a jak vám nejlépe pomoci. Vyšetření ale i léčba v interní ordinaci jsou neinvazivní a nemusíte se jich vůbec obávat. Zvlášť pokud máte to štěstí a jste z Rakovníku a okolí a váš praktický lékař vás pošle do ordinace MUDr. Jana Neugebauera.

heartbeat 163709 1280

Tento zkušený a erudovaný specialista je široko daleko vyhlášený a za zlepšení zdravotního stavu mu vděčí mnoho pacientů. Proto se také v soutěži Ordinace roku v roce 2017 umístil na třetím místě v kategorii interní ordinace a v roce 2020 obsadil v téže soutěži druhé místo v kategorii Středočeský kraj. MUDr. Jan Neugebauer provádí odborná vyšetření a diagnostiku v rámci interního lékařství. Tato vyšetření zahrnují EKG, ergometrické vyšetření, zátěžové EKG, ambulantní neinvazivní vyšetření krevního tlaku, monitoring krevního tlaku pomocí tlakového Holteru a i předoperační vyšetření. V interní ordinaci v Rakovníku se domluvíte kromě češtiny také německy, anglicky i rusky.

Neznámých názvů diagnostických vyšetření se vůbec nemusíte bát, ergometrie znamená zátěžové EKG a slouží k odhalení poruchy prokrvení srdečního svalu při zátěži. Počítejte však, že se u tohoto vyšetření budete muset hýbat, konkrétně pojedete na rotopedu, zatímco elektrody budou měřit aktivitu vašeho srdce a tonometr bude měřit váš tlak. Pro správné výsledky měření tlaku se také používá přenosný Holter, který měří váš tlak v průběhu dvaceti čtyř hodin a pomáhá ke správnému stanovení diagnózy hypertenze. I všechna další vyšetření vám zkušený lékař vysvětlí, a především je zvolí tak, aby včas odhalil zdravotní potíže a mohl je léčit.