Chcete na svatého Martina ochutnat něco výjimečného? Čtěte dál a dozvíte se, jak Svatomartinská husa ve francouzském stylu v hotelu Drnholec činí z tohoto dne výjimečný okamžik – co přesně ochutnáte, proč je toto menu originální a proč stojí za to zvážit rezervaci právě zde.
Svatomartinská husa: tradice s francouzským šmrncem
Svatomartinská husa je klasikou, díky které se těšíme na podzimní období. Zemědělci, kuchaři i gurmáni o ní mluví jako o pokladu, který nikdy neomrzí. U nás v Česku se husa servíruje odpradávna, nejčastěji právě s poctivými knedlíky a se zelím.
Ovšem letos můžete zkusit malou změnu. Stačí přejít na francouzský styl – pomalu pečená husa, lahodná omáčka a luxusnější příloha – a ochutnáte kombinaci chutí, na kterou už nikdy nezapomenete.
Hotel Drnholec vám přináší chuť Francie bez námahy
V Hotelu Drnholec se letos servíruje Svatomartinské menu, které propojuje tradiční husí pokrm s vlivy z Francie. Můžete se těšit na bohaté husí menu (husí rillettes, nebo paštika s červeným vínem, konfitovaná husa s mandlovými krokety, zelí na karamelu a bílém víně, červené zelí s rozinkami a červeným vínem, pošírovaná hruška s čokoládovou omáčkou a praženými mandlemi)

Proč zvolit právě toto menu
Svatomartinská husa je u nás tradice, ale nikdo netvrdí, že musíte mít každý rok husu na ten samý způsob. Toto menu je kreativně vytvořeno pro ty, kteří milují různé kombinace chutí. V hotelu se navíc můžete nejen najíst, součástí balíčku je také ubytování, což je vhodné, pokud máte rádi zkoumání nových míst na jižní Moravě. Místo též nabízí možnost wellness a barů.
Je však vhodné rezervovat si místo u hostiny včas, a to vzhledem k velkému zájmu o tuto událost.
Svatomartinská husa nemusí být vždy na jedno brdo. Chcete-li ji letos ochutnat jinak než jak jste zvyklí, tak hotel Drnholec je místo, které rozhodně stojí za zvážení. Nejde tam jen o jídlo, nýbrž o samotný zážitek, který zaměstná všechny vaše smysly a přiblíží vás francouzské kuchyni. A pokud vás toto menu zaujalo, celou svatomartinskou nabídku si můžete prohlédnout na webových stránkách hotelu Drnholec.

Natálie Schönová je studentkou Vysoké školy ekonomické v Praze. Fascinuje ji alternativní umění, od filmu až po poezii. Je vášnivou milovnicí nevšedního jídla a psaní. Neustále zdokonaluje své kuchařské dovednosti a pracuje na svých textech. Psaní ji provází od dětství, kdy poprvé vzala do ruky tužku, a stále objevuje nové formy vyjádření.
