Proč je důležité odebírat maso od regionálních výrobců

Masné výrobky jsou jako zásadní zdroj bílkovin, železa a vitamínů důležitou součástí lidského jídelníčku. Není proto divu, že maso a uzeniny patří v Česku mezi nejčastěji nakupované kategorie zboží. O to důležitější je dbát na jejich původ a kvalitní složení. V dnešním článku si představíme, proč bychom měli masné výrobky odebírat od ověřených regionálních chovatelů a výrobců.

Získat maso nikdy nebylo jednodušší, stačí zajít do nejbližšího supermarketu a vybrat si z lednic napěchovaných drůbežím, vepřovým a hovězím masem. Bohužel není výjimkou, že chov, porážka a balení takového masa probíhají klidně v několika státech, což má dopad jak na potenciální závadnost masa, tak na životní prostředí. Nákupem masných výrobků od českých značek nejenže snižujete svou uhlíkovou stopu a podporujete českou ekonomiku, ale především máte záruku kvalitního, chutného a nezávadného masa. Česká republika navíc klade na masný průmysl přísné hygienické a etické požadavky a patří k zemím s podprůměrnou spotřebou antibiotik v chovu.

Česká společnost Uzeniny Příbram, a.s. se už přes 20 let specializuje na tradiční zpracování masa a výrobu lahodných uzenin. Firma disponuje dvěma moderními závody v Příbrami a v Zábřehu, v nichž vyrábí voňavé uzeniny podle ověřených receptur. Pod značkou MASO Příbram najdou zákazníci čerstvě zpracované maso od zkušených řezníků. Pod exkluzivní značkou Mr. Natur naleznete speciality z řad uzenin, polotovarů nebo vyzrálých hovězích steaků. Značka Příbramská uzenina zaštiťuje trvanlivé fermentované výrobky s dlouholetou tradicí, ať už pestrou paletu salámů nebo regionální speciality jako Brdské klobásy, Příbramské sněženky nebo Uherské viržínko.

Společnost Uzeniny Příbram dbá především na kvalitní složení svých výrobků a podporu lokálních chovatelů za zachování příznivé ceny pro zákazníky. Zpracování čerstvého masa, od porážky a bourání přes výrobu až po finální logistiku probíhá pod pečlivou kontrolou veterinární správy. Závody dbají na zásadu welfare, tedy na humánní zacházení se zvířaty. Firma odebírá maso převážně od regionálních chovatelů, a zákazníci tak mají jistotu, že finální produkt neputoval přes půlku Evropy. Mnohé produkty se pyšní označením Vyrobeno podle České cechovní normy, Klasa, Zaručená tradiční specialita nebo Česká chuťovka.

Redakce, 26. 6. 2024
Kategorie: Dodavatelé