MSV 2024

MSV 2024 – Navštivte Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně


Připravte se na největší událost v oblasti strojírenství ve střední Evropě! Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně každoročně přitáhne do jihomoravské metropole tisíce odborníků, firem a nadšenců ze světa technologií a průmyslu. Na co se v letošním roce můžete těšit? Jaké je ústřední téma MSV 2024? A kolik stojí vstupné na tuto jedinečnou akci

Mezinárodní strojírenský veletrh

Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější událostí svého druhu ve střední Evropě, která každoročně přiláká přes 1 600 vystavovatelů a 80 000 návštěvníků z více než 50 zemí. Více než třetinu firem tvoří vystavovatelé ze zahraničí. První mezinárodní strojírenský veletrh se konal již v roce 1959. Od té doby se MSV, na němž se setkávají špičky světového průmyslu, koná každý podzim na brněnském výstavišti.

Kdy se koná MSV 2024?

Od 8. do 11. října 2024 se na brněnském výstavišti uskuteční již 65. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost objevit nejnovější průmyslové inovace a výrobní technologie na jednom místě. Součástí letošního ročníku budou také specializované veletrhy IMT, Plastex, Fond-EX, Welding a Profintech.

Proč se zúčastnit?

Mezinárodní strojírenský veletrh nabízí jedinečnou příležitost představit nové průmyslové technologie a inovace napříč různými odvětvími. Pro firmy je to skvělá šance oslovit cílové zákazníky, přičemž 85 % návštěvníků má vliv na důležitá rozhodnutí ve firmách. O atraktivitě veletrhu svědčí i fakt, že návštěvníci zde průměrně stráví okolo 6 hodin.

Ústřední téma MSV 2024

Hlavním tématem letošního MSV je Průmysl 4.0 a digitální továrna, tedy digitalizace výroby, jeden z hlavních směrů současných inovací. Důraz se klade i na cirkulární ekonomiku a efektivní nakládání s materiály. Tento trend je jednou z hlavních priorit udržitelného rozvoje, a adaptace průmyslu a obchodu se bude ubírat právě tímto směrem. Zvýrazněným tématem bude díky veletrhu IMT také obor obráběcích a tvářecích strojů.

Vystavovatelé ze všech oblastí strojírenství

Zastoupeny jsou všechny klíčové oblasti strojírenského a elektrotechnického průmyslu. Nosným oborem je tradičně obrábění a tváření. Další prezentované oblasti zahrnují energetiku, elektroniku, automatizační a měřicí techniku, slévárenství, svařování, chemii, pohony, klimatizaci a hydrauliku, hutnictví, sklářství nebo související výzkum a finanční služby. Aktuální seznam letošních vystavovatelů najdete zde.

Doprovodný program

Veletrh nabídne špičkový doprovodný program, který zahrnuje odborné konference, semináře a workshopy na aktuální technická, obchodní a ekonomická témata. Konference Innovative Logistics představí nejnovější projekty v oblasti automatizace logistiky a zvyšování výrobní efektivity.

Na 3DEXPO PRO se představí 26 vystavovatelů, kteří nabídnou široký výběr profesionálních 3D tiskáren a skenerů. Doprovodná konference Fórum aditivní výroby je skvělou příležitostí k seznámení se s novinkami v oblasti 3D tisku. DIGI STAGE vás vtáhne do světa digitálních továren a přiblíží vám nejnovější trendy v digitalizaci výroby. Nezapomeňte také na B2B setkání Kontakt-Kontrakt, která vám mohou otevřít dveře k novým obchodním partnerstvím.

Digitální továrna 2.0 nabídne pohled do budoucnosti průmyslu

Digitální transformace je dnes významnou součástí téměř každého odvětví, včetně průmyslu. Umožňuje strojírenským firmám automatizovat řadu procesů, čímž se zvyšuje jejich efektivita a produktivita. Projekt Digitální továrna 2.0, který se koná již popáté v pavilonu F, vám na ploše přes 300 m² představí řešení pro efektivní, udržitelnou a inovativní průmyslovou výrobu.

Jak se stát vystavovatelem?

Pokud chcete i vy představit svoji technologickou firmu, můžete se zde přihlásit jako vystavovatel. Registrační poplatek činí 12 000 Kč. Vystavovatelé přihlášení před 15. dubnem mají výrazně lepší cenové podmínky – nájem za plochu v přízemí činí 4 950 Kč/m2, místo na galerii si můžou pronajmout za 3 700 Kč/m2. Ostatní vystavovatelé zaplatí za plochu v přízemí pavilonů 5 350 Kč/m2 a za pronájem galerie 3 990 Kč/m2.

Kolik stojí vstupné?

Vstupenky na MSV můžete zakoupit jednak online, jednak na místě, kde jsou ale dražší. Základní vstupné stojí 300 Kč online a 350 korun na místě. Zlevněné vstupné, na které mají nárok děti od 6 do 15 let, studenti do 26 let, senioři od 65 let a držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, je možné zakoupit pouze na místě, a činí 300 korun. Školy mají po předchozí registraci vstupné za 100 korun. Děti do 6 let a doprovod držitele ZTP/P za vstup neplatí.

Praktické informace

Na brněnské výstaviště se dostanete jak autem, tak veřejnou dopravou – tramvají číslo 1, trolejbusem číslo 25, 26 a 37 nebo autobusem číslo 52. Pro řidiče je u areálu připravené rozlehlé placené parkoviště. Během akce se můžete občerstvit v jedné z restaurací nebo kaváren přímo v pavilonech. Chutné občerstvení najdete také na venkovní ploše před pavilony. V celém areálu je navíc k dispozici stabilní wifi připojení. Do areálu je možné vstoupit se psem na vodítku.

Zdroje: BVV.cz, MM Průmyslové spektrum, RIS3.cz, Wikipedia.org

strojirensky veletrh