screws 2421602 640

Magnety najdou uplatnění v průmyslu, domácnosti, ve škole i kanceláři

Třinecká společnost Neomag nabízí od roku 2007 široký sortiment magnetů a magnetického materiálu vhodného pro průmyslové využití, dílny, reklamní agentury, kanceláře i domácnosti. Na internetovém obchodě je na výběr z milionu kusů magnetů všech velikostí, nosností, neodymových i feritových magnetů a veškerého příslušenství k magnetickému vybavení.

V průmyslových odvětvích se nejčastěji využívá neodymový magnet nebo vnitřní magnetické závity s přídržnou silou až několik kilogramů a maximální pracovní teplotou až do výše 450 °C. Při svařování je oblíbenou pomůckou magnetický úhelník, který uchytí ocelové konstrukce v různých úhlech a zajistí rychlé a přesné polohování. Břemenový magnet z kvalitního neodymového magnetu je zase speciálně vyvinut pro jednoduchou manipulaci s tenkými plechy do hmotnosti 150 kilogramů.

neomag

Magnetické fólie jsou využívané zejména jako nosič reklamy, který je lehce odstranitelný a na rozdíl od běžné samolepící fólie nepoškozuje podklad. Fólie je flexibilní a její tvar či velikost lze upravit obyčejnými nůžkami. Magnety jsou přehlíženou nutností také v kancelářích a školách. Žádná kancelář se neobejde bez nástěnky na magnety a pořádné zásoby pevných magnetů na připevňování úkolů, rozpisů a interních zpráv. Školní tabule obsahují zpravidla kovové částice, aby mohly sloužit jako plocha na psaní, ale také jako nástěnka pro magnety a učební pomůcky, Neomag nabízí mimo jiné pestrou paletu školních pomůcek zejména pro výuku fyziky a fyzikálních zákonů. Magnety jsou zábavným společníkem pro děti i dospělé taky mimo školní lavici, internetový obchod se proto hemží magnetickými rozvojovými hrami a hlavolamy.

Součástí řádně vybavené dílny je účinný magnetizér a demagnetizér, který slouží k efektivnímu zmagnetizování a odmagnetizování šroubováků, vrtáků a jiných kovových nástavců. Magnetické výrobky ocení i každá domácnost. Například na magnetický papír lze natisknout fotografie z rodinné dovolené a rovnou je připevnit na ledničku, aniž by padaly nebo vlály pod náporem větru. Jako praktický pomocník do domácnosti slouží magnetické háky nebo kovové samolepicí pásky, které slouží jako podklad pod magnety.

Naposledy aktualizováno 29. 11. 2023

Redakce, 15. 11. 2023
Kategorie: Dodavatelé