car 6943451 960 720

E-mobilita – křižovatka inovace a udržitelnosti

V posledních letech se e-mobilita stala jedním z nejvýraznějších trendů v dopravě a neodmyslitelnou součástí její budoucnosti. Elektrická vozidla nabízejí možnost přechodu na čistější a udržitelnější dopravní systém, který má potenciál snížit znečištění ovzduší a omezit závislost na fosilních palivech. Jednou z nejvýraznějších výhod e-mobility je snížení emisí skleníkových plynů. Elektrická vozidla nevytvářejí přímé emise při provozu, což přispívá k čistším městským prostředím a lepší kvalitě ovzduší. Další výhodou je nižší provozní náklad. Elektromobily mají nižší náklady na palivo, jelikož elektřina je obvykle levnější než benzín nebo nafta.

carsharing 4382651 960 720

Přestože e-mobilita nabízí mnoho výhod, stále existují určité výzvy, které je třeba překonat. Jednou z hlavních je dosah elektromobilů. Zatímco technologie baterií dělá neustálé pokroky, stále je třeba zlepšit jejich kapacitu a dojezdovou vzdálenost. Dlouhé dobíjení baterií je také výzvou, ačkoli se i zde dělají pokroky, například v oblasti rychlonabíjení. Další výzvou je ekologický dopad výroby baterií. Výroba lithiových iontových baterií vyžaduje využití vzácných kovů a má potenciál negativního dopadu na životní prostředí, pokud se neřeší odpad a recyklace. Je třeba pokračovat ve výzkumu a vývoji alternativních materiálů a ekologičtějších procesů výroby.

Společnost PRECISION ENGINEERING, s.r.o. je součástí nadnárodní společnosti Intensa věnující se e-mobilitě. Konkrétně vyvíjí a vyrábí komplexní mechanické a mechatronické montážní celky. Své pobočky má v USA, Rakousku a také České republice, konkrétně v Dačicích v kraji Vysočina. Zabývá se výrobou průmyslových součástek z plechů a plastů, řídících jednotek ECU, ECU pro řízení vodních čerpadel, ECU pro řízení olejových čerpadel, dále řídících jednotek ECU pro aktivní regulaci podvozků, uložení baterií EV, uložení baterií EHV, e-motorů a regulátorů.

Naposledy aktualizováno 10. 7. 2023

fibichova, 20. 6. 2023
Kategorie: Technologie