technology 3083500 1280

Co je důležité při léčbě cukrovky?

Cukrovka je chronické onemocnění metabolismu charakterizované vysokou hladinou cukru v krvi, jež vyžaduje včasnou a efektivní léčbu, neboť ta umožní pacientům prožít zdravý a plnohodnotný život i přes to, že trpí touto nebezpečnou chorobou. Včasná diagnostika a efektivní léčba cukrovky je tedy nezbytná pro zajištění předcházení komplikacím spojených s touto nemocí. Nekontrolovaná cukrovka totiž může vést k vážným zdravotním problémům jako jsou srdeční selhání, onemocnění ledvin, problémy s očima či k poškození nervů. 

Léčba cukrovky zahrnuje komplexní přístup, který se zaměřuje na kontrolu hladiny cukru v krvi, prevenci komplikací a podporu zdravého životního stylu. Hlavním cílem léčby je udržovat hladinu cukru v optimálním rozmezí a minimalizovat výkyvy, které mohou vést k potenciálně škodlivým následkům. V boji proti cukrovce pak přímo v první linii působí diabetologie MUDr. Miroslavy Fialová, jedné z předních odbornic na diabetologii a endokrinologii v Pardubickém kraji – ano, součástí jejích služeb je i endokrinologie Svitavy. Tento diabetolog Svitavy se navíc může opírat o dlouholeté zkušenosti v oblasti léčby cukrovky.

diabetes 528678 1280

Vše od včasné diagnostiky až po prevenci

Svitavská diabetoložka MUDr. Mirka Fialová se aktivně zapojuje do diagnostiky, léčby a sledování pacientů s cukrovkou – její práce tudíž pokrývá všechny potřebné oblasti nutné pro zkvalitnění života cukrovkářů. Své pacienty tedy podporuje i ve změně životního stylu, včetně stravy a zvýšení fyzické aktivity, a pomáhá jim vyvinout dobré návyky pro kontrolu cukrovky. Navíc aktivně sleduje vývoj nových léčebných metod a technologií, jež mohou pomoci zlepšit péči o pacienty s cukrovkou. 

Jednou z nejdůležitějších částí boje proti diabetu je pochopitelně prevence. Proto se zde věnují také edukaci pacientů a šíření povědomí o prevenci cukrovky a významu pravidelného sledování hladiny cukru v krvi. Zkrátka čím více toho budou lidé o cukrovce vědět, tím bude snadnější její následná léčba.

Naposledy aktualizováno 30. 6. 2023