CD14BA5F D7B6 4092 B025 050315DA8F07 7

Renovace betonových podlah: Klíčové kroky k obnovení vašeho prostoru

Podlahy jsou částí každé budovy, která je zatěžovaná téměř nejvíce. Každý den jsou vystaveny vysokému provozu a musí ustát mechanické opotřebení i chemické znečištění. Zvláště potom podlahy v průmyslových halách, parkovacích domech nebo obchodních domech jsou značně zatěžovány a hrozí, že na nich vzniknou nerovnosti, praskliny a budou nebezpečné i neestetické. Proto je třeba betonové podlahy renovovat pro zachování jejich optimální funkčnosti a prodloužení jejich životnosti.

PHOTO 2021 05 23 11 38 59

Před zahájením renovace je vždy potřeba v první řadě zhodnotit stávající stav podlahy. Odborníci provedou inspekci a identifikují problémy a určí postup renovace. Druhým nezbytným krokem je příprava povrchu podlahy na renovaci. Ta obnáší odstranění starých nátěrů, čištění, odstranění povrchových vad. V případě větších trhlin nebo odchlípení se provádí také jejich vyspravení, nejčastěji pomocí dvousložkového tmelu v kombinaci s křemičitým pískem. Následuje broušení povrchu, které odstraní povrchové nerovnosti a zvýší přilnavost nového nátěru. V případě potřeby se provádí vyrovnání podlahy speciálními nivelačními hmotami, které zajišťují rovnoměrný povrch. Po přípravě povrchu je aplikován vhodný nátěr nebo povlak. Existuje široká škála materiálů, které lze použít na betonové podlahy, včetně epoxidových a polyuretanových systémů. Tyto materiály poskytují odolnost vůči chemikáliím, mechanickému opotřebení a snadnou údržbu.

Přes pět let zkušeností s renovacemi betonových podlah má firma Nater-podlah.cz. Tato firma se zabývá především renovací podlah v průmyslových halách, sklepních a garážových prostorech bytových a obchodních domů. Firma si poradí s vyspravením podlahy, s penetračním nátěrem, vrchním nátěrem i oblepováním nebo šrafováním. Mimo to provádí také značení parkovacích míst v nákupních zónách. Tato firma vyniká individuálním přístupem ke každému zákazníkovi svou spolehlivostí i odborností a kvalitou provedené práce.

Naposledy aktualizováno 15. 6. 2023