Technické služby Karviná – pro čistší město

Společnost TECHNICKÉ SLUŽBY KARVINÁ, a.s. se již od roku 1965 stará o zajištění pořádku v tomto moravskoslezském městě. Od roku 1996 je pak tato akciová společnost ve vlastnictví města Karviná. Primárně se tato firma stará o služby spojené s odpadovým hospodářstvím pro místní obyvatele. To tedy znamená, že zajišťuje například svoz a likvidaci domovního a komunálního odpadu včetně svozu veřejných odpadkových košů, provádí sběr nebezpečných odpadů a svoz biologicky rozložitelného odpadu. V neposlední řadě provozuje i vlastní sběrný dvůr. 

Ačkoliv většinu prací zajišťuje tato společnost pro město Karvinou, tak přijímá i zákazníky z řad firem  a jednotlivců. Kromě odpadového hospodářství se dále v hojné míře zabývá i zajišťováním čisté a bezproblémové dopravy. To tedy znamená, že se stará o čištění komunikací a chodníků, a to včetně jejich zimní údržby. Aby byly komunikace sjízdné a chodníky schůdné i během prudkých dešťů, tak mezi služby patří i čištění kanálových vpustí.

Díky Technickým službám je Karviná hezčím místem

Velkou část nabídkového portfolia tvoří i služby související s údržbou veřejných prostranství. Konkrétně Technické služby Karviná se starají o údržbu veřejné zeleně, sportovišť i o další nezbytnosti nutné ke zkrášlení města mezi něž patří kupříkladu sečení trávníků, sběr listí nebo kácení a prořezávání stromů a keřů.

Stejně tak zajišťují bezproblémový chod městského osvětlení a jeho opravu v případě zjištěných poruch. Pouze v ulicích navíc nezůstávají, součástí je taktéž i údržba vybraných vodních toků. Mezi další běžně realizované služby se pak řadí rovněž i  ruční zametání historického centra města a autobusových zastávek či likvidace černých skládek. Zkrátka po zásahu této akciové společnosti zůstane vždy město hezky čisté a bez vad na kráse.