Objevujte novou hudbu českých interpretů – Rock String si vás získají

Příběh kapely Rock String je jako z filmu. Je splněným snem party kluků, kteří milují hudbu a svůj sen stát se úspěšnou rockovou skupinou dokázali přetavit ve skutečnost. Nápad založit kapelu se zrodil již před mnoha lety na Gymnázium Jana Blahoslava v Ivančicích. Kapelník Zdeněk Ševčík (tehdy baskytarista) přivedl na zkoušku svého bratra – kytaristu Jana Ševčíka a bubeníka Jana Dobrovolného. Společně vymysleli název kapely a již v roce 2008 měli svůj první úspěšný koncert v Dělnickém domě v Oslavanech. Během let se sestava kapely mnohokrát změnila, avšak její úspěch stále rostl a Rock String si postupně získávali své jméno a pověst. V současné době Rock String můžete znát jako rockovou kapelu z Ivančic u Brna hrající české i zahraniční skladby na tanečních i pouťových zábavách, městských slavnostech, plesech, svatbách, firemních a soukromých akcích.

Sestava kapely, jak ji můžete znát dnes se ustálila v roce 2018 ve složení Zdeněk Ševčík – kapelník, kytara, vokály; Karel Dvořák – zpěv, akustická kytara; Jan Dobrovolný – bicí nástroje; Marek Horáček – baskytara, vokály. Už v roce 2014 začala skupina skládat vlastní hudbu i texty a v současné době má bohatý repertoár vlastních autorských písní, z nichž mnohé si získaly oblibu širokého publika. První vlastní album vydala v roce 2018, pod názvem Až ke hvězdám. Album je spíše rockovější a řadí se ke klasickému českému bigbítu. K tomuto albu také kapela vydala několik videoklipů. Druhé album skupiny vzniklo v roce 2020 a nese název Andělé mezi námi, kde se skupina stylově posunula spíše melodického rocku až poprocku. Toto album obsahuje deset skladeb a jednu bonusovou. Obě alba vyšla v knižní podobě a najdete v nich mimo lisovaného CD s potiskem i originální podpisy všech členů skupiny, fotky, logo kapely a texty písní. Kapela natočila i několik videoklipů z nichž neúspěšnější je Anděl. Klip vyšel právě na Vánoce a poslechnout si jej můžete zde: https://www.youtube.com/watch?v=_wKMEPnLunE

Kapelu v roce 2023 čeká nabitá tour, kterou po technické stránce zajišťuje firma Megatronic s.r.o. pronajímající několik velikostí zastřešených pódií, profesionální zvukovou techniku Nexo STM, světelnou techniku i velkoplošné LED obrazovky. Budete je moci potkat na mnoha akcích po celé republice.

Naposledy aktualizováno 14. 12. 2022

fibichova, 6. 12. 2022
Kategorie: Dodavatelé