O smrti a svých posledních přáních je třeba se svými blízkými mluvit

Odchod blízké osoby je něčím, na co nechceme ideálně ani pomyslet a doufáme, že tato chvíle nikdy nepřijde. Život však není věčný a někdy je třeba myslet a plánovat a bavit se i o nepříjemných věcech. Protože když ona smutná chvíle nastane, zpravidla nebudeme mít ani pomyšlení na vyřizování věcí posledních. Proto je dobré se se svými blízkými pobavit včas, i když to může být nepříjemné, jaká jsou jejich poslední přání. Pokud zemřelý nespecifikuje ve své závěti nebo vám neřekne, jaký způsob posledního rozloučení by si přál, je toto rozhodnutí na vás.

Předně je dobré vědět, že pohřební službu, způsob rozloučení a všechny náležitosti určujete vy sami. I když tělo zesnulého z nemocnice odveze jiná pohřební služba, sami se můžete rozhodnout, komu poslední rozloučení svěříte. Poté, co pohřební služba odveze tělo, domluví se s vámi, kdy a kam máte přijít, abyste domluvili vše potřebné. V západních Čechách se můžete obrátit na pohřební službu Adámek. V současné době tato pohřební služba působí v Horažďovicích a Sušici, od nového roku poté i ve Vimperku. Tuto pohřební službu založil v roce 1994 pan Miroslav Adámek, jeho praxe však sahá mnohem dál do minulosti. Díky tomu vám dokáže pomoct profesionálně, a přitom citlivě poradit v posledních náležitostech.

Na webových stránkách Adámek pohřební služba se přehledně dozvíte vše potřebné. Stránky vám pomohou při seznámení s možnostmi a způsoby důstojného rozloučení s vašimi blízkými. Kromě široké nabídky služeb, která zahrnuje vše potřebné – výběr parte, květinové výzdoby, smuteční hudby, místa a způsobu obřadu, dále převozy zesnulých, pomoc se sjednáním církevního obřadu, až po kamenické práce a pomníky, se také na stránkách společnosti dozvíte nutné pokyny, abyste mohli důstojné poslední rozloučení vyřídit.

fibichova, 5. 12. 2022
Kategorie: Dodavatelé