pexels andrea piacquadio 839586 scaled

Šaty dělají člověka? A co teprve brýle!

Brýle jsou víc než jen pomůcka pro lepší vidění. Udávají i naši osobnost, to, jak působíme na ostatní. Máme je na nose každý den a podávají představu o tom, kdo jsme. Proto je jejich výběr často náročný úkon, kdy je třeba projít desítky optik, než člověk najde ty pravé. Velkou pomocí ovšem je, když narazíte na optiku se zkušenými optiky, kteří vám dokáží poradit, nabídnou vám širokou nabídku obrub a pomohou vám s výběrem. Kteří zároveň rozumí své profesi a kromě toho, jak budou brýle na vás vypadat, vám zaručí i to, že vám díky správným dioptriím a dalším parametrům budou dobře sloužit abyste dobře viděli. Takovou optikou je OPTIK STUDIO Jana Červená.

Toto optické studio bylo založeno už v roce 1992 a postupným vývojem se podařilo firmu vybavovat moderními přístroji pro kvalitní zpracování brýlových skel a pro vyměřování zraku. V optice jsou vybaveni autorefraktometrem a tonometrem (měření nitroočního tlaku).Díky změření nitroočního tlaku, nebo-li tlaku uvnitř oka,  zjistíte, zda-li je vaše oko zdravé, či má nějakou vadu. Například zvýšená hodnota tlaku NO může ukázat začínající nebo pokročilý glaukom (zelený zákal). Naopak snížená hodnota může ukazovat nějaký zánět či diabetické kóma. Měření zakřivení rohovky je také užitečné pro správný výběr kontaktních čoček.

20191029 152332

OPTIK STUDIO si zakládá nejen na moderním vybavení, ale i na neustálém vzdělávání všech očních optiků a optometristů. Ti vám díky dlouhodobým zkušenostem pomohou vždy spolehlivě vybrat ty nejlepší brýle, přeměří vám zrak i vám pomohou s výběrem vhodných kontaktních čoček. Kontaktní čočky vás také naučí aplikovat i udržovat u nich správnou hygienu. V současnosti má firma tři provozovny, kdy hlavní provozovna Optik studia se nachází v Jeseníku, další najdete ve Zlatých Horách a poslední v Brně.

Jan Serbus, 20. 10. 2022
Kategorie: Zdravotnictví