181016 ds haje 42

Mezigenerační setkávání i aktivní trávení času – to je Domov pro seniory Háje

Domovy pro seniory umožňují strávit důstojné a aktivní stáří pro seniory, pro které je dlouhodobě složité nebo nemožné žít spokojeně a soběstačně ve vlastním domácím prostředí. Kromě poskytnutí celoročního příjemného ubytování, dobrého a vhodného jídelníčku a zajištění sociální péče podporují domovy pro seniory také své klienty v samostatnosti a aktivním trávení času. Také jim pomáhají upevňovat vztahy s jejich rodinou a blízkými. Domov pro seniory Háje se nachází na okraji sídliště Jižní Město nedaleko Milíčovského lesa a rybníků. Jeho poloha umožňuje krásné procházky do přírody, ale i skvělé dopravní spojení z ostatních částí Prahy a blízkých středočeských obcí. Tento domov ji od roku 1994 poskytuje profesionální péči na úrovni pro seniory a zakládá si na své dobré pověsti, příjemném prostředí a špičkové péči.

03

Kromě pečlivé péče a pomoci klientům s každodenními úkony dbá tento domov pro seniory na aktivní trávení času a nabízí služby fyzioterapie, aktivizace (kulturní a zájmová činnost) a další služby – například kadeřnictví, kavárnu s obchodem, pedikúru. Oblíbenou součástí domova je také velký společenský sál, knihovna s malou kulturní místností a ZOO koutek. Pobyt tu klientům zpříjemňují dvě snadno přístupné zahrady – otevřené atrium uvnitř budovy a zahrada osázená stromy, keři a květinami, která budovu obklopuje zvenku. Do domova mohou našimi klienty docházet denně návštěvy, a to i v doprovodu domácích zvířecích mazlíčků.

Domov pro seniory Háje byl také první v Praze, který založil vlastní dětskou skupinu pro děti svých zaměstnanců. Nejen, že dětská skupina pomůže zaměstnancům, ale díky ní dochází i k mezigeneračnímu setkávání dětí a seniorů při společných aktivitách. Dále Domov pro seniory Háje zajišťuje provoz denního stacionáře Parkinson. V Denním stacionáři Parkinson (DsP) nabízí odbornou péči o klienty s Parkinsonovou nemocí bez věkového omezení. Ve stacionáři ví, jaké specifické každodenní problémy tato nemoc přináší, snaží se trpělivým a ohleduplným přístupem poskytnout svým klientům v rámci denního programu komplexní péči. Další službou domova pro seniory jsou odlehčovací pobytové služby.

Jan Serbus, 12. 10. 2022
Kategorie: Zdravotnictví