Dubina

Vodácká oáza nedaleko Karlových Varů

Hledáte krásné rekreační místo kousek od Karlových Varů? Místo vhodné pro pěší, cyklisty i vodáky. Místo, kde můžete posedět na terase u řeky, zajít si na jídlo do hostince, nebo se jít koupat. Takovým místem je obec Šemnice, obec podle obecní kroniky založená již v roce 1203. Z Karlových varů je to sem opravdu kousek, jen deset kilometrů a asfaltová komunikace pokračuje skrz všechny osady Šemnic.

Až sem pojedete, může si naladit i obecní rozhlas, třeba na telefonu. Najdete tak snadno pozvánky na aktuální akce, přehledy o opatřeních a podobně. Novinky můžete najít také na facebookové stránce Šemnický Zpravodaj. Obecní úřad i infocentrum mají otevřeno v pondělí a středu od 8 do 12 a od 1 do 17.

voda

Zmíněný hostinec, Hospoda u Jezu, funguje také jako vodácká restaurace. Hostinec se nachází v jedné ze sedmi osad Šemnic, v Dubině. Pokud nechce přenocovat ve městě, je možné stanovat pod hostincem. Nemusíte se ani bát, že během týdne zde nenakoupíte zásoby na výlet, obchod tu má otevřeno i v neděli. V obci jsou často také kulturní akce, třeba i punkové koncerty nebo i filozofické přednášky. Pravidelně se zde také slaví Masopust, Halloween, Májka a podobně. Případně lze jezdit na kulturní akce do Kalových varů a večer se vracet do Šemnic na příjemnou večeři a klidný spánek.  Pokud se vám z Šemnic nebude chtít, také si určitě najdete zábavu.  Dvacet minut pěšky to máte ke Skalkám skřítků, dutinách po unikajících plynech ve skalní stěně. Dva kilometry od skřítků je Šemnická skála, opředená pověstmi a s krásným výhledem na krajinu středního Poohří, Krušnohoří, Ohři či Andělskou škálu. Podle pověsti nalezlo na skále útočiště děvče, kterou pronásledoval zlý rytíř z Andělské Hory. Děvče se zde skrylo, zatímco zloduch se z hory ní zřítil i se svým koněm.