S láskou dělané domácí sýry na Váš stůl? Zkuste poctivé korbáčiky od nymburských Sýrožroutů!

Jen málokdo by neznal tyto vynikající sýrové nitě. Pro ty, co je přece jen neznají, tak se jedná o delikátní pokrm, který svým vzhledem i chutí ozvláštní každý prostřený stůl. Koupit je můžete v mnoha variantách, avšak nejčastěji ho vidíme ve variantě – přírodní a uzený. Ovšem koupené korbáčiky ze supermarketu se nedají srovnávat s těmi poctivě podomácku vyrobenými. Chuť i texturu oceníte na první dobrou.

Kde se korbáčiky vzaly?

Korbáčiky originálně vznikly na Slovensku. Začaly se vyrábět na severu Slovenska, a to na Oravě. Původní receptura je dokonce zapsaná v Registru chráněných označení původu a chráněných zeměpisných označení Evropské unie, již od roku 2011. Svůj název si korbáčik zasloužil svým specifickým tvarem. Název vychází ze slova karabáč, tedy malá pomlázka. Názvem odkazuje i na velikonoční tradiční pomlázku. V České republice se také můžeme setkat s pojmenováním „nitě“.

Pokud chcete okusit opravdu kvalitní sýr, který je nesrovnatelný v porovnání s běžně dostupnými sýry v obchodních řetězcích, tak zkuste vynikající sýry z obchodu Sýrožrouti, s.r.o.. Tato sýrařská firma vznikla z pravé vášně k sýrům a přesvědčit se o tom můžete již po prvním ochutnání některého z jejich produktů. Jedná se o rodinnou firmu z Nymburku a po objednání produkty rozváží do širokého okolí. Zabývají se nejenom výrobou pařených sýrů, tedy korbáčiků či pareniček, ale i dalších poctivých mléčných výrobků, jako jsou například jogurty, tvarohy – uzené i přírodní, nakládané sýry či čerstvé sýry. Mléko k přípravě produktů odebírají pouze to nejkvalitnější z regionální farmy z Přední Lhoty. Co jistě ocení nejen milovník zdravé výživy jsou syrovátkové nápoje, kefír či elixír zdraví zvaný kombucha, který v jejich obchůdku bezpochyby nesmí chybět. Zkuste některý z jejich produktů a poznejte kvalitu a detailní vytříbenost chutí. Jiné už nezkusíte!

Redakce, 15. 1. 2024
Kategorie: Dodavatelé