head kosice 6

Do Košic se nejezdí pouze na Slovensko, objevte krásu těch českých

V srdci jihočeského kraje leží malebná obec Košice, která se pyšní dlouhou a bohatou historií, její kořeny totiž sahají až do 13. století. Obec se nachází nedaleko měst Soběslav a Tábor. Ačkoliv může počet obyvatel, který čítá pouhých 772 stálých obyvatel, působit na první pohled jakožto přehlédnutelný, tak opak je pravdou, neboť atmosféra a pohostinnost, kterou tato obec a její lidé disponují, z ní dělají nepřehlédnutelné místo.

Místní obyvatelé tu společně vytvářejí pevnou komunitu, která se stará o pokračování tradice této oblasti. Každoročně se v obci Košice navíc pořádá celá řada společenských akcí a oslav, které lákají k návštěvě nejenom místní, ale i návštěvníky z okolních obcí. Díky tomu se Košice stávají živým a vřelým místem, které dokáže okouzlit svou pohostinností a pestrostí. Obec Košice dále klade velký důraz i na kvalitní veřejné služby pro své obyvatele. Kupříkladu zdejší základní škola poskytuje vzdělání pro žáky 1. až 5. ročníku, a to ve spolupráci se zkušenými pedagogy, kteří se věnují individuálnímu rozvoji každého žáka. 

309346652 412229317726726 7572731031341665996 n

Obecní úřad se stará o prosperitu této obce

Obecní úřad Košice je pak srdcem obce, kde se rozhoduje o těch nejdůležitějších záležitostech a kde místní společně hledají řešení pro prosperitu a rozvoj obce. Obyvatelé Košic mají možnost se na tento úřad obrátit s různými záležitostmi, ať už se jedná o byrokratické formality nebo návrhy na zlepšení a inovace. Díky skvělé dopravní autobusové a vlakové dostupnosti má obec Košice otevřené dveře pro návštěvníky z blízkého i vzdálenějšího okolí. 

Návštěvníci zde mohou objevovat malebnou přírodu, historické památky a také si užít pohodovou atmosféru, která tady pokaždé vládne. Místní obyvatelé jsou hrdi na svou obec a s láskou ji prezentují návštěvníkům. Při procházce obcí lze spatřit třeba historické domy a stavby, jejichž fasády vyprávějí příběhy z minulosti.

Naposledy aktualizováno 14. 8. 2023

fibichova, 27. 7. 2023
Kategorie: Samospráva