DSC06536

Agro – Hochstaffl – jihočeští chovatelé a prodejci koní 

Společnost Agro – Hochstaffl s.r.o. je česko-německou firmou, která se již dlouhá léta specializuje na chov a prodej koní, jež zároveň na své farmě i reprodukuje. Zkrátka starají se o to, aby zde byly vychovávány generace kvalitních koní k prodeji. Tato společnost též pravidelně pořádá aukce koní, přičemž na nich nabízí hřebce i klisny. Mezi nejžádanější rasu koní z této farmy pak patří Foxtrotti, kteří navíc dosahují v dostizích pravidelně úspěchů. Ano, zdejší koně se běžně účastní i dostihů.

DSC06422

Firma, respektive její česká odnož, sídlí na statku Mysletín, který se nachází na vyvýšenině nad Zborovským potokem, zhruba 1,5 kilometru jihozápadně od Ledenice. Historie tohoto statku přitom sahá až do 14. století, přičemž původní majitelé hospodařili na statku až do první poloviny 15. století. Poté statek vystřídal celou řadu majitelů, až v 90. letech minulého století se stal jedním z provozů firmy Agro – Hochstaffl.

Chov koní v dobrých podmínkách a široký výběr pro zájemce o koupi

Firma se specializuje na chov a prodej koní různých plemen a věkových kategorií – výběr koní zde tedy mají opravdu pestrý a široká. Každý kůň, který opouští stáj společnosti, je navíc důkladně zdravotně zkontrolován a pečlivě připraven po všech stránkách pro svého budoucího majitele. Kromě toho firma nabízí také širokou škálu doplňků a potřeb pro koně, jako jsou sedla, uzdečky a další vybavení, které majitelé koní nezbytně potřebují.

Vedle chovu a prodeje koní se tato česko-německá firma také věnuje bio chovu hovězího dobytka. Hlavní důraz je přitom vždy kladen na zdraví zvířat a na to, aby měla co nejlepší podmínky pro svůj život. Všechna zvířata mají k dispozici rozlehlé pastviny a jsou krmena bio krmivy, která jsou bez chemických přísad a genetických modifikací. 

fibichova, 17. 2. 2023
Kategorie: Dodavatelé