2809 img1 b

Emocionální uzdravování s EFT terapií

Na psychické zdraví je potřeba myslet stejně jako na to fyzické. Ovšem psychika je mnohem individuálnější věc než naše těla a je přirozené, že každému člověku vyhovuje jiný přístup a jiné metody. Proto pokud se člověk rozhodne vyhledat psychologickou pomoc, je třeba najít odborníka, se kterým si sedne, bude rozumět a bude s ním, jak se říká “na stejné vlně”. EFT (Emotional Freedom Techniques) psychoterapie je jednou z alternativních terapeutických technik, která využívá principy akupunktury a neurolingvistického programování (NLP). Cílem EFT psychoterapie je pomoci klientovi překonat emoční bloky a dosáhnout uvolnění od bolesti, strachu a stresu.

2933 img1 b

EFT pracuje s klientem na úrovni mysli, těla a emocí, a využívá techniku bodového klepání na určité body na těle, aby se uvolnila blokovaná energie. Při terapii podle EFT metody v první řadě popíšete svůj problém, co vás trápí a s čím tam přicházíte. Je důležité tomuto problému porozumět, včetně všech jeho aspektů. Samotná praktická část sezení poté zahrnuje zpracování těchto emocí pomocí akupresních bodů na vašem těle. Počet sezení závisí od šíře a konkrétnosti tématu, se kterým přicházíte. Na některá témata stačí pár sezení, u jiných je důležitý čas a vytrvalost. EFT terapie může být vhodná pro různé typy emocionálních a psychologických problémů, jako jsou stres, strach, úzkost, deprese, traumata, bolesti těla, fobie a mnoho dalších. Terapie také může pomoci při řešení vztahových problémů, zlepšení sebevědomí a úspěšného dosahování cílů.

Výsledky mohou být významné a rychlé a mnoho klientů uvádí, že se cítí lépe a uvolněnější už po několika sezeních. Je však důležité zvolit kvalifikovaného a zkušeného terapeuta, který má zkušenosti s touto technikou a může vám poskytnout správnou podporu a pomoc při řešení vašich problémů. Na EFT terapii se zaměřuje Šárka Hromádková, individuální terapeut EFT. Jí samotné tato terapie pomohla, a tak ji předává dál., Absolvovala školu výcviku terapie EFT paní Sindy Catayama v Praze. Tato žena přivezla v roce 2006 EFT terapii do Čech. Sama tuto metodu vystudovala přímo u zakladatele EFT pana Garyho Craiga.

fibichova, 6. 2. 2023
Kategorie: Dodavatelé