Zivocisna vyroba 2

Zemědělství v souladu s krajinou a respektem ke zvířatům – to je Bílovská zemědělská

Zemědělství hraje zásadní roli v zajištění dostatku potravin pro lidstvo i se významně podílí na ekonomikách států. Za tisíce let, kdy lidé umí obdělávat půdu a chovat hospodářská zvířata ušlo dlouhou cestu. V posledních letech bylo trendem zemědělství co nejvíce zefektivňovat, mnohdy na úkor životního prostředí nebo zacházení se zvířaty. Od toho se opět ale začíná upouštět a v současné době je trendem ekologické zemědělství. To dbá na to, aby bylo v souladu s krajinou, snaží se vytvořit rovnováhu mezi hospodářstvím, životním prostředím a společností. U tohoto druhu zemědělství se nepoužívá chemických pesticidů a herbicidů. Místo toho se využívají přirozené metody ochrany rostlin, jako jsou přirození nepřátelé škůdců nebo rozmanitost rostlin. Ekologické zemědělství také podporuje biodiverzitu v zemědělské krajině, jako jsou pastviny, luky, remízky a různé druhy plodin. Také dbá na zdraví a dobrý život zvířat, která se chovají na pastvě a nedovoluje jim používání hormonálních nebo genetických preparátů.

Rostlinna vyroba

Ekologické zemědělství se stává stále populárnějším, jelikož lidé si stále více uvědomují důležitost udržitelnosti a ochrany životního prostředí a více dbají na to, co kupují. Pro řadu lidí také hraje roli zacházení s hospodářskými zvířaty. Produkty pocházející z ekologického zemědělství jsou obvykle bohatší na vitamíny, minerály a antioxidanty – kupříkladu takové biomléko obsahuje oproti „běžnému“ mléku až o 50 % více vitamínu E, 75 % více vitamínu A a o 68 % vyšší podíl omega-3 polynenasycených mastných kyselin.

Právě v souladu s krajinou a s důrazem na lokální podmínky hospodaří Bílovská zemědělská. Její hospodářství se rozkládá v Rakovnické pahorkatině, která je charakteristická svým zemědělským rázem a minimální urbanizací. Bílovská zemědělská v sobě spojuje více než dvacetileté zkušenosti a moderní technologie a uvědomělý přístup k hospodaření. Bílovská zemědělská se zaměřuje jak na rostlinnou, tak i živočišnou výrobu, pěstuje především tradiční plodiny pro naše podmínky, jako je ječmen, pšenice, žito, oves, kukuřice, hrách a vojtěška. Také na rozsáhlých pastvinách chová mléčný holštýnský skot. Bílovská zemědělská si zakládá na kvalitě a na dobré péči o svá pole i zvířata.

fibichova, 19. 1. 2023
Kategorie: Dodavatelé