Moderní zemědělskou rostlinnou i živočišnou výrobu zajišťuje ZD Ostaš

Počátky zemědělství sahají do starověku, kdy se lidé začali usazovat na jednom místě a začali pěstovat plodiny a chovat zvířata pro svůj vlastní užitek. V průběhu historie se zemědělství vyvíjelo a zlepšovalo, díky vynálezům jako jsou nástroje na orbu, pluhy a semena, která byla vyšlechtěna pro větší výnosy a odolnost vůči chorobám. Nyní zemědělství hraje klíčovou roli v zajištění potravin pro stále rostoucí populace a je důležitou součástí ekonomiky mnoha zemí po celém světě. Zemědělství se skládá z rostlinné a živočišné výroby.

Rostlinná výroba je zásadní nejen po zajištění samotných surovin ke konzumaci, ale také pro výrobu krmných směsí po hospodářská zvířata. Zemědělská výroba zaměřená na výrobu krmiv se nazývá krmná výroba. Tato výroba zahrnuje pěstování plodin, které jsou určeny k výrobě krmiv pro hospodářská zvířata, jako jsou obiloviny, řepka, kukuřice, atd. Krmná výroba má významný dopad na celkovou produkci masa, mléka a vajec, protože kvalitní krmivo je nezbytné pro zdraví a dobrý výkon zvířat.

Na zemědělskou výrobu rostlinnou i živočišnou se zaměřuje Zemědělské družstvo Ostaš. Družstvo hospodaří v bramborářské výrobní oblasti Polické křídové pánve v PHO II a v omezujících podmínkách hospodaření CHKO na výměře: 1 916 ha zemědělské půdy, 1 578 ha orné půdy a 338 ha TTP. Rostlinná výroba v ZD Ostaš je zaměřena především na výrobu krmiv pro živočišnou výrobu. Na rozsáhlých polích pěstují pšenici, žito, oves, brambory, kukuřici, lupinu, len a mnoho dalšího. Výnosy jsou na velmi solidní úrovni v dané výrobní oblasti a umožňují i významný prodej produkce RV na trhu komodit. V oblasti živočišné výroby je družstvo zaměřené na chov skotu a produkci mléka. Družstvo má postavenou moderní robotickou stáj. ZD Ostaš je moderně vybaveno, má dostatek pracovníků a neustále pracuje na svém zlepšování, díky čemuž může nabízet kvalitní zemědělské komodity.

fibichova, 18. 1. 2023
Kategorie: Dodavatelé