Chemické čistírny odpadních vod vyrobené na míru každému odvětví

Čištění průmyslových odpadních vod je zásadní pro zachování čistého životního prostředí. Velmi důležitou roli proto hrají čističky odpadních vod, které musí zvládnout dostat z vody veškeré složky, které by přírodě mohly uškodit a znečistit ji. Pro čištění průmyslových odpadních vod se používají postupy a technologie, které vychází ze složení odpadních vod a jejich produkce. Každý typový technologický celek je navrhován a zpracováván proto podle konkrétních potřeb zákazníka a optimalizován pro jeho provozní podmínky. Na návrh, projektování, výrobu i stavbu technologií čištění odpadních vod se zaměřuje společnost W.P.E (Water Purification Engineering) a.s.

Ve společnosti pracuje čtyřicet odborníků, kteří jsou fundováni v oblastech projektování, chemického inženýrství, konstrukce z plastů, řízení chemických reakcí a technologických procesů pomocí počítače a v mnohém dalším. Zařízení dodávaná touto společností se proto vyznačují high-tech postupy a některá jejich řešení jsou kryta patentovými právy. Společnost W.P.E: dodává biologické čistírny odpadních vod se zaměřením na splaškové vody a některé průmyslové vody i chemické čistírny odpadních vod pro zpracování průmyslových odpadních vod. Uvedené typy čistíren umožní zpracování veškerých odpadních vod ať již splaškových, tak průmyslových (sklárny, papírny, keramický průmysl, potravinářský průmysl, strojírenské výroby, galvanické výroby, lakovny, žárové zinkovny aj.)

K výrobě chemických čistíren odpadních vod se používá modulových systémů o odpovídající kapacitě, z kterých je čistírna sestavena na základě navrženého a optimalizovaného postupu čištění. Čistírny jsou instalovány jako plně automatické, s možností kdykoli přejít na provoz s ručním ovládáním a po provedení potřebných zásahů je možno se vrátit do zvoleného stupně automatického provozu. Každá čistička je vyráběna podle konkrétních požadavků zákazníků a je možné tato zařízení snadno přestavět, rozšířit, dovybavit dalšími měřidly nebo doplnit o dočišťující členy. Stejně jako u vodárenských kapacit lze budovat i chemické čistírny odpadních vod jako mobilní zařízení (na podvozku, nebo na automobilu) pro možnost rychlého nasazení v případě ekologických a přírodních havárií. Typickým příkladem jsou jednotky pro separaci ropných látek, nebo těžkých kovů.