2022 10 17 08 50 02 Window 1

V léčebně Jevíčko léčí zkušený personál i klid přírody

Po úrazu nebo onemocnění vždy nějakou dobu trvá, než se dá člověk zpátky do pořádku. K návratu do normálu a zlepšení zdravotního stavu jsou často potřeba rehabilitace, další léčebná péče a ty správné podmínky. Ty naleznou pacienti, kteří se léčí s akutními i chronickými plicními onemocněními, s TBC nebo potřebují rehabilitaci po operaci nebo úrazu, v odborném léčebném ústavu Jevíčko. Jedná se o nestátní zdravotnické zařízení, které v rozlehlém areálu uprostřed přírody poskytuje odbornou péči. V léčebně Jevíčko je k dispozici 176 lůžek pro hospitalizační léčbu, komplex ambulancí a vyšetřoven v oborech poskytované péče a dostatek zkušeného odborného personálu. Pro pacienty je také přímo v komplexu k dispozici obchod a kavárna, mohou využívat velký park s dostatkem laviček pro pobyt v přírodě a pravidelně se v ústav konají bohoslužby. Zdraví je v ústavu samozřejmě na prvním místě, ale mimo to je tu kladen důraz i na soukromí a pohodlí pacientů.

Na oddělení léčebné rehabilitace jsou léčeni pacienti s poruchami pohybového aparátu. Léčebna Jevíčko klade důraz na získání maximální možné míry mobility, samostatnosti a soběstačnosti pacienta. Pečují zejména o pacienty po operacích kloubních náhrad, po operačním řešení úrazových stavů, při onemocněních nervového systému, při onemocněních páteře a kloubů. Odborná rehabilitační péče je zajištěna fyzioterapeuty a ergoterapeuty s odborným vysokoškolským nebo středoškolským vzděláním, zdravotními sestrami a ošetřovatelkami školenými v oblasti fyzikální terapie a vodoléčby.

2022 10 17 08 51 58 Window

Oddělení nespecifických plicních onemocnění má celorepublikovou působnost a zabývá se diagnostikou, diferenciální diagnostikou a léčbou netuberkulózních onemocnění dýchacích cest, plic, pohrudnice a mezihrudí. Toto léčené pracoviště provádí dechovou rehabilitaci, která se těší velkému úspěchu a efektivitě při léčbě pneumologických onemocnění. Oddělení pro léčbu tuberkulózy (tbc) slouží k diagnostice a léčbě pacientů s tbc všech lokalizací a pacientů s důvodným podezřením na toto onemocnění. Léčebna Jevíčko poskytuje jako jediné pracoviště svého druhu v České republice léčbu mimoplicní tuberkulózy všech lokalizací. Dále slouží ke kontrolním pobytům pacientů po prodělaných závažných formách tbc onemocnění. Léčebný ústav Jevíčko, který je léčebnou s rodinnou atmosférou v přírodě v současné době nabízí práci lékařům i fyzioterapeutům.

Jan Serbus, 17. 10. 2022
Kategorie: Zdravotnictví