baby g18f4a1b44 1920

V kojenecké poradně vám nejlépe poradí, jak pečovat o miminko

Narození miminka je pro rodiče vždy zcela novou životní zkušeností. Noví rodiče často mají obavy, že neví, jak se o drobečka správně starat, co je pro dítě nejlepší, co potřebuje a podobně. V dnešní době jsou navíc zaplaveni celou řadou protichůdných informací z internetu a často čím víc si člověk o určitém tématu hledá, tím má rozporuplnější informace. A zvláště v péči o své potomky nechce žádný zodpovědný rodič nic podcenit. A není dobré se obracet na často pochybné internetové rady, proto ještě, než se miminko narodí, je vhodné najít pro něj toho nejlepšího praktického lékaře. Součástí ordinací dětských lékařů jsou často i kojenecké poradny, kam můžou rodiče docházet ještě před narozením dítěte a zkušená poradkyně vám pomůže se zorientovat ve všem potřebném.

pexels kelvin octa 1973270

Kojenecká poradna je i součástí ordinace praktické lékařky pro děti a dorost MUDr. Ivy Diepoldové. V poradně pro kojence Prachatice vám zkušená poradkyně poradí se vším, od kojení, přes správné ergonomické nošení miminka v šátku nebo nosítku až po používání látkových plen nebo vše co se týká kontaktního rodičovství. Poradkyně vás provede vším už od předporodní přípravy a bude vaší oporou během prvních měsíců miminka nebo při dlouhodobém kojení. Zatímco poradkyně vám poradí se vším, co se týká péče o miminko, praktická lékařka udělá vše pro jeho zdraví.

V ordinaci lékařka zajišťuje léčebnou a preventivní péči pro děti od narození do 19 let věku, včetně povinného a nepovinného očkování. Pro tu nejlepší péči neváhá lékařka využívat moderní přístroje, v ordinaci je přístroj k měření CRP – C reaktivního proteinu/ bílkovina zánětu/, která pomáhá odlišit virový nebo bakteriální zánět a tím správně určit potřebu antibiotik. Dále provádí vyšetření streptest. Jedná se o přímé vyšetření na přítomnost antigenu bakterie Streptococcus pyogenes v krku. Nechybí ani močový analyzátor – výsledek vyšetření močového sedimentu je za 5 min.